top of page

Een Tinderdate die niet gaat zoals je wilt?

 

Sta je te dansen en wordt je lastiggevallen?

Zit er iemand aan je tegen je zin in?

#ASKFORANGELA

 

 Vraag aan de barmedewerk(st)er naar Angela.

 

Deze zorgt ervoor dat jij ongemerkt uit deze situatie wordt gehaald en/of deze persoon er op aangesproken wordt zodat jij veilig weg kunt en/of je avond kunt voortzetten.

Met de verkoop van het Angelshotje willen wij de campagne Angela breed in beeld brengen

in Nederland en zorgdragen voor een veiligere uitgaansplekken.

Want plezier en een drankje drinken gaan 

prima samen! 

Lees hieronder verder over 

"het verhaal"

barman_help.jpg

Eind Mei stond er een artikel in een lokaal dagblad over de term #askforangela en een Angelshot.

"Onderstaande hing in de toilet....
Er hangt een poster. ‘Voel je je onveilig? Bestel een angelshot aan de bar.’ Ik nog nooit van gehoord, dus de volgende dag op internet opgezocht. Bij een angelshot begeleidt de barman je naar buiten. Als je er een portie ijs bij bestelt, ritselt de barkeeper een taxi of Uber voor je, en als je er limoen bij verzoekt, wordt de politie ingeschakeld. Het codewoord komt oorspronkelijk uit Engeland, waar vrouwen vragen naar ‘Angela’ om uit een onveilige situatie te ontsnappen."

Er stond bij het artikel:


"Moet die slogan niet pagina­groot zo af en toe in kranten en op de tv?"

 

Toen ik dat las vond ik dat inderdaad best vreemd met alle media aandacht die momenteel over dit onderwerp gaande is momenteel. Toen gingen mijn "raderen" draaien. Het idee voor campagne Angela was geboren;)
 
Met mijn creatieve partner dit besproken en mijn idee voorgelegd en de domeinnamen geregistreerd. Met 1,5 dag had hij het in de digitale pen en kwamen we na een mail aan de overheid erachter dat die raderen daar zo "snel" draaien. (1,5 maand later nog Steeds geen reactie)

We kwamen tot de conclusie dat we het anders in de markt gaan zetten. We verkopen een shotje en brengen de boodschap van #Askforangela opnieuw ermee de horeca in. En het mooie is, we gaan op dit moment live. (7-7-2023)

Met de verkoop van Angelshotjes (drankjes) brengen we gelijk de campagne Angela onder de aandacht in elke bar, cafe, club, festival en/of restaurant. Zo wordt het signaal afgegeven dat de betreffende zaak optreedt tegen lastige types. 

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen en non-binaire personen die tijdens het uitgaan worden lastig gevallen, kunnen met deze code bij de bar aangeven dat ze zich in een ongemakkelijke situatie bevinden. Dit kan zijn vanwege dreigend gedrag van andere bezoekers, seksuele intimidatie of andere vormen van agressieve en onveilige situaties. 

Vraag jij aan een bar medewerker(st)er naar Angela dan weet hij dat je geholpen wilt worden en kan je ongemerkt uit deze lastige situatie helpen.

Bestel jij als man/vrouw een Angelshotje aan de bar dan laat je zien dat je er voor een gezellige avond bent en geen zin hebt in lastige types. #ANGELPOWER

Zo weet iedereen dat je je op deze plek "normaal" kunt gedragen en een gezellige party kunt vieren! De (bar)medewerkers zijn op de hoogte van de campagne Angela en als je je in een onveilige situatie bevind kunnen ze je helpen.

 

Want wij van Angelshot zijn van mening;
Een feestje met een drankje kan prima, uiteraard met mate. Maar ook dat het feest nooit en te nimmer moet eindigen voor iemand die zich in een onveilige situatie begeeft met uitgaan. Als dat wel gebeurt je het "simpel" moet kunnen oplossen.

 

Wij geloven dat als je deze boodschap uitdraagt en het probleem bespreekt in de openbaarheid dat het zeker bijdraagt aan veiliger plekken om uit te gaan. Met de verkoop van de shotjes kunnen wij de campagne #askforangela continu blijven promoten en zorgdragen voor maatschappelijk draagvlak en waar nodig als informatieportal online en fysiek functioneren voor zowel horeca als consument. Binnenkort meer hierover op www.angela.nl

Heb je vragen en/of opmerkingen?  

Mail naar info@angelshot.nl Klik hier waar Angelshot wordt verkocht en wie er meedoet aan de campagne Angela.nl

#ANGELSHOT #ASKFORANGELA #VRAAGNAARANGELA
 

bottom of page